Thethi Guide

MUZEU ETNOGRAFIK

MUZEU ETNOGRAFIK

Në luginën e Thethit të bien në sy banesat e ndërtuara me gurë, të forta e të larta, që dallohen për karakterin e lartë mbrojtës.            Një nga kullat më të vecanta është kulla e Lulash Keq Boshit, e cila ështëe ndërtuar në majë të një shkëmbi të thepisur 9 metër te lartë e cila është e lidhur me shkëmbin nëmënyre organike dhe funksionale. Kulla ështëe e vendosur afër tokës së bukës me një ndërtim të ulët që është ambient ndihmës për drithin. Kulla është gjysëm kati me shtrirje horizontale, me njësipërfaqe...

Lexo me shume

SYRI I KALTER

SYRI I KALTER

Vendodhja e kësaj bukurie ështe në Kaprre të poshtme, një nga fshatrat më të bukur të Alpeve. Kaprreja, përpara viteve 90’ është përdorur nga banorët për të lidhur Shalën me Shkodrën nëpërmjet qafës së T’thores. Për të shkuar tek Syri i Kaltër duhet të kalosh një nga bukuritë e rralla të Thethit që është Kanioni i Grunasit, një nga perlat e kanioneve në të gjithë Shqipërinë. Nëse je duke zbritur nga Thethi, sapo kalon kanionin e Grunasit, zbret tek centrali i Ndërlysës dhe ecën drejt duke kaluar përbri fshatit Ndërlys derisa arrin tek Pusi i Zi i cili...

Lexo me shume

KANIONI I GRUNASIT

KANIONI I GRUNASIT

Në pjesën jugore të parkut te Thethit është Kanioni i Grunasit i njohur si monument natyre. Kanioni i Grunasit ka formacione karbonike masive. Kanioni është rreth 2 km i gjatë dhe 60 metra i thellë, dhe varion nga 2-3 metra i gjerë deri në 30-40 m. Ka një bukuri të pakrahasueshme ku gjate gjithe kohes ka ujë te mjaftueshem per te apasionuarit e lundrimit me kanoe. Uji i lumit te Thethit eshte i kristalte ne cdo kohe dhe mjaft i ftohte. Nuk keshillohet te vizitohet kanioni i pashoqeruar nga banore të zones ose vizita eshte e keshillueshme te behet ne grupe. Kanioni i Grunasit ka qënë...

Lexo me shume