Thethi

KANIONI I GRUNASIT

Në pjesën jugore të parkut te Thethit është Kanioni i Grunasit i njohur si monument natyre. Kanioni i Grunasit ka formacione karbonike masive. Kanioni është rreth 2 km i gjatë dhe 60 metra i thellë, dhe varion nga 2-3 metra i gjerë deri në 30-40 m. Ka një bukuri të pakrahasueshme ku gjate gjithe kohes ka ujë te mjaftueshem per te apasionuarit e lundrimit me kanoe. Uji i lumit te Thethit eshte i kristalte ne cdo kohe dhe mjaft i ftohte. Nuk keshillohet te vizitohet kanioni i pashoqeruar nga banore të zones ose vizita eshte e keshillueshme te behet ne grupe. Kanioni i Grunasit ka qënë dhe është një sfidë për të gjithë turistet e huaj dhe ata shqiptare te apasionuar pas kanioneve.